Bezahlte Anzeige
Gullholmen i Bohuslän - Hyr stuga i Bohuslän, på Västkusten.

Ferienhaus in Bohuslän mieten

Miete ein Ferienhaus in Bohuslän und erlebe die wunderschöne Westküste. Wohne in einer idyllischen Umgebung, in der es zahlreiche Aktivitäten und Attraktionen zu entdecken gibt.

Erkunde den wunderschönen Schärengarten mit all seinen malerischen Inseln, wandere entlang dreitausend Jahre alten Felsritzungen oder besuche eines der interessanten Museen der Region. In Bohuslän gibt es für jeden etwas. Mach es wie tausende andere - buche dein Ferienhaus hier auf Camping.se! Sicher und einfach.

Ferienhäuser zu vermieten in Bohuslän

Selected filters:

Selected filters:

Upptäck Bohusläns skärgård med stugan som bas

Längs med bohuskusten ligger omkring 3000 holmar, skär och öar som tillsammans utgör en skärgård du inte hittar någon annanstans i världen. Med stugan som base camp har du friheten att när som helst göra en dagsutflykt, antingen med bil eller båt, och upptäcka denna fascinerande arkipelag.

Längs med kusten ligger flera charmiga samhällen och öar, var och en med sin personliga karaktär. Smögen med sitt havsbad, Fjällbacka har sina charmiga fiskebodar, Hönö, hemvist för den klassiska hönökakan, vandringsleder på Tjörn och Orust. I Bohuslän behöver du inte oroa dig för att få slut på utflyktsmål.

En av de mer populära destinationerna för en dagsutflykt är Marstrand. Ön har utvecklats till något av en seglingsmetropol och är årligen utgångspunkt för flera stora seglingstävlingar, bland annat Marstrandsregattan och Match Cup Sweden. Här strosar du runt i hamnen bland mysiga bodar och restauranger, solar och badar eller kanske besöker välkända Carlstens fästning.

Föredrar du att utforska skärgården är kajak ett populärt val. Längs med kusten hittar du flera aktörer som erbjuder uthyrning, kurser och guidade turer. Här finns även flera dykcenter där du kan prova på dykning, ta dykcertifikat eller följa med på båtdykning.

Bohuslän består till största delen av gamla fiskesamhällen och fisket är en stor del av livet här än idag. Få ett smakprov på hur livet på sjön kan kännas och följ med ut på något av de många fisketurer som finns tillgängliga längs kusten. Fiska hummer, kräftor, makrill och mycket annat.

Paddla kajak i Koster, Bohuslän

Paddla kajak i Koster, Bohuslän.

Bohuslän med barnen

För dig som reser med barnen finns det gott om aktiviteter att välja bland. Längs med kusten finns det flera mysiga stränder med barnvänliga bad. Bygg sandslott, snorkla efter snäckor, fiska musslor och skapa härliga familjeminnen för livet.

För den dagen då det behövs en paus från bad och lek kan du ta med barnen på en spännande utflykt. 

Besök Havets hus, det populära havsakvariet  i Lysekil. Här finns över 30 akvarier med spännande varelser från havets djup. Träffa sjöstjärnor, eremitkräftor, rockor, hajar och många fler. Här finns också möjlighet att spela bangolf, gå guidade turer och åka på sälsafari.

Några mil norrut ligger Nordens Ark, djurparken i Bohuslän som arbetar med att bevara utrotningshotade djur och den biologiska mångfalden. Här bor sällsynta djur som Amurtiger, Lodjur, sällsynta fågelarter, sköldpaddor och många, många fler. Boka en guidad visning för att få ut det mesta av ditt besök.

För ett besök in i sagornas värld kan du åka ut med barnen till Kungsklyftan i Fjällbacka. Men säg till barnen att ni ska åka till Vargklämman. Det är nämligen så den kallas i filmatiseringen av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter. Fortsätt sedan uppåt från klyftan upp till toppen av Vetteberget där ni har en magisk utsikt över kusten och Fjällbackas småbåtshamn.

Kungsklyftan, Fjällbacka

Kungsklyftan, Fjällbacka.
Nordens Ark, Hunnebostrand

Nordens Ark, Hunnebostrand

Sevärdheter i Bohuslän

Kusten och skärgården är förmodligen det första du tänker på när du tänker på Bohuslän. Men detta vackra landskap har ännu mer att erbjuda. 

Här finns flera väl bevarade hällristningar och fornlämningar som ger oss en bild av hur livet kunde se ut för många tusen år sedan. 

På Orust kan du besöka Hagadösen, en 6000 år gammal megalitgrav, ett något udda men fascinerande utflyktsmål. Något yngre men minst lika imponerande är hällristningarna i Tanum.

I Tanums världsarvsområde finns det fler än 500 hällristningsplatser och över 10 000 målningar. En av de mest besökta, och största, är Vitlyckeristningen där du kan se ristningar av skepp, djur, brudpar, gudar och mycket mer. Här ligger också Vitlycke Museum där du kan besöka Bronsåldersgården och se flera utställningar och få information om andra hällristningsplatser.

Nordiska akvarellmuseet och Bohusläns Museum är båda värda ett besökför den som uppskattar konst och kultur. Akvarellmuseet har regelbundet utställning med samtida och modern akvarellkonst. På Bohusläns museum får du ta del av den lokala historian, dess natur och kultur. 

Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn

Hyra stuga i bohuslän med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här på Camping.se hittar du utvalda stugor där husdjur är tillåtna. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det även stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Bohuslän på Camping.se

Boka din stuga i Bohuslän tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

WEITERE TIPPS FÜR DEN URLAUB!

Bezahlte Anzeige