Bezahlte Anzeige
Norrfällsviken

Ferienhaus mieten in Västernorrland

Miete ein Ferienhaus in Västernorrland und entdecke die Bottensee zwischen Schweden und Finland, die Schären von Norrland, großartige Nationalparks oder Städte wie Sundsvall und Härnösand. Västernorrland hat für jeden etwas zu bieten, egal ob du jung oder alt bist, ob du die Natur oder die Stadt bevorzugst oder ob du im Sommer oder im Winter unterwegs bist. Mach es wie viele andere und buche dein Ferienhaus hier auf Camping.se. Einfach und sicher!

Ferienhäuser zu mieten in Västernorrland

Selected filters:

Hier findest du Ferienhäuser in Västernorrland

Selected filters:

Stugsemester i Västernorrland - oavsett årstid

I Västernorrland kan du se fram emot en härlig stugsemester oavsett när på året du reser. Här finns det möjligheter till så väl lugn och ro som fartfyllda äventyr oavsett årstid.

Regionen erbjuder en varierande natur med kusten vid Bottenhavet, fjällen och skogarna i inlandet och de många älvarna som rinner genom landskapet. Här ligger också flera städer, som Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik. 

Vintertid fyller du enkelt dina dagar med skidåkning, både utför och på längden, skridskor, skotersafari eller isfiske. Föredrar du att resa under varmare tider finns här flera vackra badplatser, ett oslagbart fiske och häpnadsväckande vandringsleder. 

Kallbadhuset i Borgholms hamn, uppfördes 1865.

Kallbadhuset i Borgholms hamn, uppfördes 1865.

Utforska Västernorrlands natur med stugan som bas 

Västernorrlands natur är smått unik med sin variation av fjäll, skog och kust. Med stugan som bas har du alla möjligheter att utforska det mesta som naturen här har att erbjuda. 
Att paddla havskajak längs med Höga kusten och i Norrlands skärgård är en magisk upplevelse och något du kommer minnas med glädje. Längs med kusten finns det flera platser där du kan hyra kajak för en dagstur eller följa med ut på en guidad tur. 

Föredrar du att hålla dig i inlandet finns här flera vackra vandringsleder, både genom skog och över fjäll.

Längs med Höga kusten går det flera leder som passar utmärkt för en dagstur. Fäberget och Valkallen är två kortare sträckor där du har en utsikt över skärgården som kan få dig att tappa andan.
Skuleberget erbjuder världens högsta kustlinje och Sveriges kanske vackraste vandringsupplevelse. Med utsikt över havet går här flera kortare leder som passar de flesta. På toppen av berget ligger den mysiga toppstugan där man kan köpa fika eller en enklare lunch.

Ett längre stenkast från berget ligger Skuleskogens Nationalpark som med sina djupa granskogar, berg och klippor bjuder på vyer som för tankarna till sagornas värld. Flera leder passar utmärkt för en dagsvandring och i parken finns det flera rastplatser, caféer och restauranger när det är dags för en paus.

 

Fiskesemester i Västernorrland

Fiskeälskaren kan se fram emot ett varierande fiske i sjö, älv eller hav. Lax, öring, harr och gädda är några arter det finns gott om i vattendragen. 

En omtyckt aktivitet är att följa med på en dagstur med en lokal fiskeguide. Då har du goda chanser till att uppleva bra fiske oavsett om du en erfaren fiskare eller nybörjare. De flesta guider tillhandahåller all utrustning du behöver och det erbjuds turer både längs kusten och i Västernorrlands större insjöar. 

För dig som vill stå i en virvlande fors med skogen runt dig är fisket i Ångermanälven kanske att föredra. Stå mitt i forsen med flugspö eller fiska från båt, valet är ditt. Här fiskar du öring, röding, gädda, lake och mycket mer. 

 

Sevärdheter i Västernorrland

Hyr du en stuga i Västernorrland finns det flera intressanta sevärdheter att besöka. Här hittar du vackra naturupplevelser, fascinerande byggnader och historiska platser. 

Om du uppskattar imponerande arkitektur i storslagen miljö är Höga Kusten-bron förmodligen ett uppskattat utflyktsmål. Det är en av världens längsta hängbroar och erbjuder en imponerande vy där den tornar upp sig över Ångermanälven.

Hemsö Fästning är en numera nedlagd försvarsanläggning vid Ångermanälvens mynning. Här kan det erbjudas guidade turer av både den större och den mindre fästningen. Den intilliggande restaurangen erbjuder, förutom god mat, även en fantastisk utsikt över Bottenhavet.

Skuleskogens Nationalpark är i sig en sevärdhet men väl här bör du besöka Slåttdalsskrevan. Detta naturfenomen har formats av havet till den 200 meter långa, 30 meter djupa, 7 meter breda passage det är idag. En imponerande syn.

Väderkvarn på Öland

Väderkvarn i Mörbylånga på Öland.

Hyra stuga i Västernorrland med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 
Här på Camping.se hittar du utvalda stugor där husdjur är tillåtet. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.
För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Västernorrland på Camping.se

Boka din stuga i Västernorrland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar. Så passa på, boka din stuga redan idag.

WEITERE TIPPS FÜR DEN URLAUB!

Bezahlte Anzeige