Bezahlte Anzeige
Jönköping

Ferienhaus mieten in Jönköping

Miete im Sommer ein Ferienhaus in der Nähe von Jönköping und genieße den See und den Wald ohne dabei auf die nahegelegenen Shopping-, Restaurant- und Unterhaltungsangebote zu verzichten. 

Jönköping, im nördlichen Småland, liegt wunderbar am Strand des Vätternsees. Hier findest du eine große Auswahl an malerischen Wanderwegen, schönen Stränden, historischen Stätten und anderen spannenden Aktivitäten für die ganze Familie.

Mach es wie viele andere und buche dein Ferienhaus bei uns auf Camping.se - sicher und einfach!

Unsere Ferienhäuser in JÖNKÖPING

Selected filters:

Hier findest du Ferienhäuser in der Region JÖNKÖPING

Selected filters:

Se och göra i Jönköping

I och runt Jönköping finns det alltid något att göra. Vandra uppför Taberg, fiska i Vättern eller besök tändsticksmuseet, världens enda av slag. Vill du få ett avbrott från stuglivet erbjuder Jönköping bra shopping, ett rikt kulturliv, mysiga caféer och prisbelönta restauranger.

Dagsutflykter med stugan som bas

Runt Jönköping kryllar det av intressanta utflyktsmål, perfekt för en utflykt de dagar det är dags för miljöombyte från stugan.

Från Gränna kan du ta färjan ut till Visingsö, en sagolik ö med aktiviteter och sevärdheter för både barn och vuxna. Njut av en picknick vid slottsruinen, åk Remmalag (traditionell häst och vagn-tur), vandra eller cykla genom den vackra naturen eller åk på alpackasafari.

Just Gränna är i sig värd en dagsutflykt. Polkagrisstaden är kanske framförallt känd för sina rödvita godisstänger och längs med kullerstensgatorna hittar du flera kokerier där de flesta har sin personliga touch på polkagrisen. 

För den historieintresserade kan vi varmt rekommendera ett besök till Tändsticksområdet. Under tidigt 1900-tal var Sverige världsledande inom tändstickstillverkning och i Jönköping arbetade nästan var tredje medborgare i tändsticksfabriken. Fler byggnader finns bevarade än idag, däribland tändsticksmuseet där du kan ta del av historien, människorna och maskinerna bakom detta världsföretag. 

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld
Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld
High Chaparral
High Chaparral i Småland

Stugsemester i Jönköping med barnen

Reser du med barn har du många aktiviteter och roliga äventyr att välja bland i Jönköping. 

Längs med Vättern finns flera stränder för en heldag med sol och bad. Mitt i Jönköping ligger vätterstranden, en kilometerlång sandstrand med lekplatser, volleybollplaner och flera caféer och kiosker. Vintertid kan vi rekommendera ett besök till Rosenlundbadet. Här finns det både fartfyllda rutschkanor så väl som avkopplande bubbelpooler och bassänger både inomhus och utomhus. 

I det lilla samhället Taberg, strax utanför Jönköping, kan du ta med barnen på ett spännande äventyr. Här kan ni gå på en guidad visning ner i bergets malmgruva och träffa de hundratals fladdermöss som bor nere i grottan. I närheten av gruvan ligger Fladdermuseet där ni kan lära er mer om detta mytomspunna djur.

Kombinera lek med lärande på Uptech, stadens egna science center. Hundratals roliga experiment inom flera områden står tillgängliga för hela familjen.  Här lär ni er om kroppen, rymden och naturen på ett lekfullt sätt. Utanför centret hittar ni dessutom en el-bilbana för barn som brukar vara ett uppskattat avslut på dagen. 

Brygga vid sjö i Småland

Friluftsliv i Jönköping

Runt om Jönköping sträcker sig flera naturområden med storslagen utsikt, djupa skogar och vackra sjöar. Här hittar du flera vandringsleder som passar för en dagsutflykt eller kortare promenad. 

I området kring Dunkehall vandrar du i en vacker dalgång vid dunkehallaån. Längs med leden hittar du flera sevärdheter från Jönköpings tidiga industrier, här grundades bland annat den gevärsfaktori som sedermera blev Husqvarna vapenfabrik AB.

En annan slinga som passar för en kortare utflykt är Hassafallsleden. Genom trolsk alskog längs med Tabergsån hittar du en kortare slinga (4 km) i en ljuvlig miljö. Avsluta turen uppe på Varkullen där du har en häpnadsväckande utsikt över hela Jönköping.

Jönköping ligger omgivet av tre sjöar som alla erbjuder ett bra och spännande fiske. I Vättern fiskar du fritt från både land och båt, inget fiskekort är nödvändigt. Sjön är hemvist åt över 30 olika fiskarter varav lax, röding, gädda och abborre är de mest förekommande. 

Rocksjön och Munksjön, som är de två andra sjöarna, är betydligt mindre än Vättern men erbjuder ändå goda möjligheter till ett bra sportfiske. Sjöarna är välkända i fiskekretsar för sitt bestånd av stor gädda och mörtfisk. För att fiska här behöver du fiskekort.

Hyr stuga i Jönköping med hund

För oss är det självklart att även vår vän hunden ska få följa med på stugsemester och så även till Jönköping.

Här hittar du utvalda stugor där de flesta välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Jönköping på Camping.se

Boka din stuga i Jönköping tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

Weitere Tipps für den Urlaub!

Bezahlte Anzeige