Annons
Ett sällskap äter vid ett långbord

Hett med smokehouse

Besök ett riktigt rökigt smokehouse i sommar och smaka kött som du aldrig smakat det förut. Detta är en ny nivå av mörhet. Det finns en uppsjö av smokehouses och barbecueställen runt om i Sverige och många av dem är verkligen värda en liten omväg. Här listar vi tre stycken.

JULINS BACKYARD, KARLSTAD

Kulturen av att samlas på någons bakgård kring rykande grillar är stark i amerikanska södern,  kanske allra starkast i Texas. Det är den miljön  man vill efterlikna på Julins Backyard. Köttet röks i rökar, matade med svensk rödek som ger köttet dess karaktär. Utöver det är tillagningen en konstform som inkluderar mycket gnuggande, sprayande och kärlek. Välj själv mellan färdiga menyer eller plocka ihop dina favoriter på lösvikt.

Julins Backyard

SMOKE BARBEQUE & BAR, KARLSKRONA

Ute på Björkholmen i centrala Karlskrona finner du detta rykande vattenhål. Utöver de stora, välsmakande köttbitarna, kycklingvingarna, laxen, majsen broccolin och allt annat gott, bjuds du underhållning av hög standard. Under 2022 gästade bland andra Fredrik Strage med sin liveshow, Marit Bergman med sin rysningsframkallande sång, Kleerup, Jon Henrik Fjällgren, Caroline af Ugglas och många fler. Förstklassig underhållning och mat i ett!

SMOKE BARBEQUE & BAR

Maträtter på plåtar.

HOLY SMOKE, BRÄCKE

Denna omhuldade barbecuerestaurang, med tydlig texansk prägel, slog upp portarna 2014. Sedan dess har gospeln spridits. Och inte undra på när köttbitarna tillagas i upp till ett helt dygn, aldrig kortare än en handfull timmar, för att sen upplösas i munnen i en sensationell smakexplosion. Nötköttet är från en noga utvald farm i Arkansas – här går kvalitet först – medan fläsk och kyckling är från Skåne. Det finns alternativ för hela familjen, även om barnen brukar lockas mest av att grilla marshmallows över den öppna elden. 

HOLY SMOKE

Glas som hänger upp och ner i en bar.

IMNÄS BARBEQUE, HÖGA KUSTEN (IMNÄS)

Planerar ni att besöka Höga Kusten i sommar bör ni ta vägen förbi Imnäs i Sollefteå. Med utsikt över Fjällsjöälven sitter ni mitt i en gammelsvensk idyll. Gamla timmerhus, lador, jordbruksredskap och vagnar från förrförra seklet ger platsen dess säregna prägel. Och då har vi inte ens nämnt köttet, som röks och grillas till perfektion och serveras med träffsäkra komplement. Här finns även vegetariska alternativ. 

Imnäs Barbeque

Selected filters:

 

Boka boende